top of page
Пошук
  • profosvita-it

Практичний семінар щодо захисту прав молоді в умовах війни



1-2 грудня 2023 року відбувся семінар «Захист прав молоді в умовах війни», участь у якому взяли представники від Ради молоді, яка працює та навчається ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, на чолі з головою Ради – Ольгою Чабанюк. 

Учасники молодіжного семінару зібралися задля обміну ідеями, навчання та зміцнення спільноти Молодіжної ради ФПУ. 

У рамках програми заходу розглянули теоретичні та практичні аспекти боротьби з дискримінацією на робочому місці зі спікером Павлов Прудніковим, основні аспекти колдоговірної роботи розкрила Ірина Орловська з ФПУ, захист прав жінок крізь призму Конвенції 190 обговорили зі Світланою Лищук, а питання трудових прав і гарантій молоді розкрили представниці ГО «Трудові ініціативи», які поділилися своїми знаннями щодо трудового законодавства в умовах війни, допомагаючи молоді розуміти, як реагувати на зміни та захищати свої права.

Протягом всього заходу відбувалися робочі сесії та неформальні обговорення. Модераторка, голова Молодіжної ради ФПУ, Іванна Храпко, разом з учасниками напрацювали гайд щодо подальшої роботи молодіжки, об'єднуючи ідеї та ресурси.

Цей семінар став справжньою платформою для обговорення питань, пов'язаних з правами та гарантіями членів профспілок. 

У кінці заходу відбулася підсумкова рефлексія, під час якої учасники ділилися своїми враженнями та ідеями, отриманими протягом семінару. Вручення сертифікатів стало завершальним акордом, підкреслюючи активну участь та досягнення кожного учасника.

З новими ідеями, досвідом, знайомствами та практичними навичками учасники повернулися до повсякденного життя та праці, готові застосовувати здобуті знання в дії. 

Opmerkingen


bottom of page