top of page
Пошук
  • profosvita-it

Про внесення змін до Положенняпро сертифікацію педагогічних працівників


Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести до Положення про сертифікацію педагогічних працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1190 (Офіційний вісник України, 2019 р., № 9, ст. 308; 2020 р., № 3, ст. 142), зміни, що додаються.





ЗМІНИ, що вносяться до Положення про сертифікацію педагогічних працівників

1. Абзац п’ятий пункту 2 викласти в такій редакції:

  • “учасник сертифікації — педагогічний працівник, який зареєстрований для проходження сертифікації в установленому цим Положенням порядку.”.

2. Доповнити Положення пунктом 51 такого змісту:

  • “51. Взяти участь у сертифікації можуть педагогічні працівники, які на момент реєстрації для участі в сертифікації працюють на відповідній посаді за основним місцем роботи та мають стаж педагогічної роботи не менше двох років.

  • Педагогічний працівник, який вже брав участь у сертифікації, але не отримав сертифіката, має право на повторне проходження сертифікації не раніше ніж через рік.

  • Правом на проходження сертифікації за рахунок коштів державного бюджету педагогічний працівник може скористатися один раз на три роки.”.

3. У пункті 8:

1) абзац перший викласти в такій редакції:

  • “8. Педагогічний працівник, який реєструється для проходження сертифікації, повинен надіслати рекомендованим поштовим відправленням або доставити нарочно, або надіслати на офіційну адресу електронної пошти відповідного регіонального центру реєстраційні документи в електронній формі (у вигляді сканованих копій та/або фотокопій), а саме:”;

2) підпункт 3 викласти в такій редакції:

  • “3) копію документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім осіб, які отримали паспорт громадянина України у формі картки, та осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відповідну відмітку в паспорті);”.

4. Пункт 9 після абзацу п’ятнадцятого доповнити новим абзацом такого змісту:

  • “15) інформацію про населений пункт, у якому педагогічний працівник бажає проходити незалежне тестування (із запропонованого переліку).”.

Comments


bottom of page